Polkadots since 2012

Polkadots since 2012

Welkom bij onze allereerste polkadots BLOG Post. 

Dit jaar in augustus blaast Polkadots 10 kaarsjes uit. Polkadots nagelstudio werd in 2012 opgericht door Nikita. Ons verhaal start dus 10 jaar geleden. Eigenlijk zelfs nog veel vroeger! Al sinds mijn 14de was ik actief bezig met nagels. In alle vormen zoals nagellak, glitters, goedkope gel-producten en plaknagels van Kruidvat. Want de nagels van het kruitvat, OH JA! Dat was cool en hip! Who can relate? Haha. 

In 2012 kocht ik mijn eerste professionele producten en volgde ik mijn eerste opleiding. Huilen en stressen dat ik deed als het niet goed lukte, want ik wou het per se kunnen zoals de beste. De sjablonen plakten soms letterlijk tegen het plafond uit frustratie. 'Mama, het zijn K*TSJABLONEN!!'. Ons mama was mijn favoriete proefpersoon. Als beginnende nagelstylist hebben we dit allemaal wel mee gemaakt:

  • 4 uur lang over een set doen
  • Niet eerlijk durven zeggen dat je eigenlijk nog geen perfecte french kan
  • Geel en wit zetten is onmogelijk en hard niet uit
  • Een klant iets afraden was uit den boze
  • 20 euro vragen en je bijna schuldig voelen
  • 'Mijn werk is dat niet waard'
  • Foto's herbekijken en denken: 'OMG wat lelijk en die klant loopt daar nu mee rond, ik moest mij schamen.'

Been there, done that. You are not alone! 

Polkadots = Bolletjes

Al vanaf het begin had ik een liefde voor 'bolletjes' schilderen op nagels met een dotting tool. You guessed it! Zo is Polkadots nagelstudio de naam ontstaan. Polkadots betekend simpelweg bolletjes. Mijn liefde voor bolletjes is helaas wat vervaagd met ouder worden maar de naam is blijven hangen. It kinda sounds awesome? 

Op mijn 18de opende ik mijn eerste grote zaak in Brugge. De nagelstudio was jaren lang mijn grootste passie. Polkadots was de bekendste studio van het land en van over heel Belgie en Nederland kwamen klanten naar onze zaak. Uren rijden was het voor sommigen, maar dat hadden ze er voor over.  Door onze orginele nailart en fijne afwerking werd polkadots en begrip in de nagelwereld.

Echter is een nagelstudio een harde wereld. Heel eentonig en ik voelde dat mijn passie en creativiteit wegglipte naar het einde toe. Elk uur een andere klant, altijd snel doorwerken want daar is de volgende al. Time is money. Ik gunde mezelf geen rust. In 2019/2020 opende ik een heel groot pand voor Polkadots in Wetteren. 6 maand na de opening begon het tot mij door te dringen dat dit niet langer mijn droom was. Ik besloot de deuren toe te doen van de het concept 'polkadots nagelstudio'. Het was tijd om eens goed na te denken wat ik wilde gaan doen. 

Kort daarna stond corona voor de deur. Corona kwam voor mij persoonlijk niet ongelegen en gunde mij de rust die ik nodig had. Alle dagen take away, koekjes eten op de bank en series kijken! Sporten? Haha nee.  Again, who van relate? Helaas was die rust van korte duur. Op 28 maart 2020 had ik een ongeluk te paard waarbij ik mijn rug brak. Oopsie. Vanaf dat moment zag mijn leven er plots heel anders uit. Ik zou nooit nog een volledige dag nagels kunnen doen of langdurig kunnen zitten. Ik zal altijd beperkingen hebben op vlak van fysiek werk. 

But hey look on the bright side? Iedereen had kei veel medelijden met mij and everyone was bringing me FREE food! 

*Ook nog eens alle dagen buikpijn door te veel te fretten. #lactose-intolerant

Maar, als zelfstandige in hoofdberoep zag dat er niet ideaal uit. Niet werken = NO MONEY! Ik kon niet bij de pakken neer blijven zitten want ik had geen keus. Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door ondernemen maar kon dit nooit omzetten naar wat ik nu precies wilde gaan doen. Het feit dat fysieke arbeid en lange uren draaien niet meer zou mogelijk zijn, zo was de link naar online ondernemen snel gemaakt. Een eigen lijn, is dat wel mogelijk? Krijg ik dat voor elkaar? Daar komt veel bij kijken, wees daar maar zeker van! Maar dan toch op 1 november 2021 was de officiële launch datum van polkadots het merk. Polkadots werd toen geproduceerd in Polen. Op 31 Januari 2022, enkele maanden na de eerste launch verbeterden we de lijn en brachten we de gelpolish kleuren uit en de BIAPS.

Polkadots werd sinds die datum 100% Belgisch en alle producten worden in Belgie ontwikkeld. Het begin van een succes verhaal. Amper een klein half jaar later hebben we 7 verdeelpunten in Belgie en Nederland. Een bloeiende zaak en dat allemaal door de drive die ik heb gekregen door een ongeluk.

DE beste beslissing die ik ooit nam. Elke dag opnieuw steek ik hart, ziel en al mijn ervaring in de polkadots producten. Bedankt aan alle klanten voor het vertrouwen in ons.

 

Liefs 

Nikita Van Damme

CEO Polkadots 

 

Volgende lezen

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.